Nakupovalna košarica

Kolesarska sezona 2021 se neustavljivo bliža, zato je pravi čas, da nadgradiš svoje kolo in se zapelješ v novo sezono hitreje in bolj suvereno kot kadarkoli do sedaj. Ekipa spletne trgovine OPTIBIKE in kolesarskega oglasnika bajk.si smo spodaj pripravili seznam TOP 5 nadgradenj tvojega kolesa za katere menimo, da bodo odločilno vplivale na boljše delovanje kolesa in tvoje počutje med divjanjem po gozdnih stezicah.

Verjetno najbolj opazna nadgradnja tvojega kolesa. Pnevmatike so edini stik med tvojim kolesom in podlago, zato je še posebej pomembno da so kvalitetne in ustrezajo tvojemu slogu vožnje.

Pri OPTIBIKE priporočamo pnevmatike proizvajalca Maxxis, saj ponujajo najvišjo kvaliteto za zelo sprejemljivo ceno.

V kolikor nisi prepričan kateri model pnevmatike je pravi zate, priporočamo izbiro pnevmatike Maxxis High Roller II, saj velja za eno izmed najbolj uravnoteženih pnevmatik na trgu. To potrjuje tudi dejstvo, da je s tem plaščem serijsko opremljenih veliko koles višjega cenovnega razreda.

Vsi vemo kako zelo pomembno je imeti učinkovite zavore. Najboljša nadgradnja zavor je nakup boljšega modela zavornih čeljusti in ročic ali pa vsaj nakup večjih zavornih diskov. Vseeno pa je najcenejša in tudi najhitrejša nadgradnja zavor to, da zamenjamo le zavorne ploščice.

Priporočamo nakup super mehkih zavornih ploščic (pogosto označene tudi z “racing”). Le te imajo sicer nekoliko krajšo življenjsko dobo, saj so mehkejše in se zato hitreje obrabljajo, ampak imajo na račun tega mnogo večjo zavorno moč, prav tako pa tudi manj obrabljajo zavorne diske.

Kvalitetni ročaji za krmilo so lahko odločilni za udoben občutek na kolesu, saj so poleg pedal in sedeža edini stik, ki ga ima kolesar s kolesom.

Priporočamo nakup “lock-on” ročajev za krmilo. Le-ti se na krmilo pritrdijo preko dveh “lock-on” objemk, ki preprečujeta premikanje ročajev tudi pri največjih obremenitvah.

Pri izbiri ročajev pa moramo biti pozorni tudi na vitez le-teh, saj so pogosto “pika na i” pri celotnem videzu kolesa.

Ponovno nadgradnja, ki vpliva tako na udobje, kot na videz kolesa. Moderni MTB blatniki so izdelani iz zelo trpežne in prožne plastike, ki je lahka in se enostavno prilagodi vsakemu modelu kolesa.

Ker je blatnik precej enostaven in univerzalen, je pri izbiri pravega modela za naše kolo običajno glavni faktor njegov videz. Ne glede na barvo tvojega kolesa ne moreš zgrešiti, če izbereš blatnik v črni barvi ali pa s karbonskim vzorcem. Za bolj igrive pa priporočamo tudi izbiro različnih “sticker bomb” kombinacij.

Odlična nadgradnja še posebej za tiste, ki na ture s seboj ne jemljete nahrbtnikov. Ne glede na dolžino ture pride vedno prav, če imamo s seboj tudi bidon z osvežilno pijačo, ki ga imamo pospravljenega v okvirju.

Namestitev nosilca je zelo enostavna, saj ga preko priloženih vijakov samo privijemo v zato namenjene (standardne) navojne luknje v okvirju.

Pri izbiri bodimo pozorni na čim nižjo težo in seveda čim boljši videz nosilca. Zaradi svoje lahkosti spadajo med najboljše nosilce tisti, ki so izdelani iz karbonskih vlaken.

Ugodna poštnina (3,90€)

& brezplačna pri naročilih nad 50€!

100% varno plačilo

PayPal / MasterCard / Visa / SSL

Enostavna vračila ali menjave

Izdelke lahko vrnete 30 dni po nakupu